Traditsiooniline kuumutatud pasha

kohupiimatoidudRetsept pärineb 1968. aastal väljaantud raamatust “Kohupiimatoidud” (autorid A. ja M. Klais) ja on seega aastakümneid testitud.

Vaja läheb:

  • 1 kg kohupiima
  • 4 muna
  • 200 ml kohvikoort
  • 200 g võid
  • 200 ml suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 100 g mandlilaaste
  • mõned terved kooritud mandlid
  • soovi korral sukaadi

Originaalretsept  soovitab esmalt kohupiima läbi sõela suruda. Arvatavasti oli see aastal 1968 ühtlasema kontsistentsi saavutamiseks tõepoolest hädavajalik, sest poest saadaolev kohupiim oli pisut teraline ja vesine. Tänapäeval on meil poest võimalik valida sobilik kohupiim ja läbi sõela hõõrumine ära jätta.

Lisa kohupiimale suhkru ja vaniljesuhkruga vahustatud munad, sulatatud või, koor ja mandlid. Kuumuta segades kuni auramiseni (mitte keeta!). Kata pashavorm või suurem sõel marliga. Vala pasha vormi, keera marli otsad peale. Hoia jahedas, kerge vajutise all. Järgmisel päeval kummuta vormist välja ja kaunista.

PS.  Kes pashast terve mandli leiab, saab midagi soovida.

 

Rubriigid: Toiduretseptid, Traditsioonide tarkus, sildid: . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>