Sildiarhiiv: Tervislik toitumine

Tatrasalat – pH-tasakaal ja nauding ühekoos

Harmoonikumi uus menüü on koostatud nii, et maitsenauding oleks tervislikkusega harmooniliselt kombineeritud. Lisaks korralikele praadidele-suppidele pakutakse mõnusat salativalikut. Imemaitsva tatrasalati kõik komponendid  on omaliigiliste toiduainete pH-skaala tipud. Salati peened maitsenüansid on lihtsate komponentide tasakaalustatud koosmõju tulemus. Kõigepealt tatar. See jumalavili … Jätka lugemist

Rubriigid: pH-tasakaal, Tervis, Tervislik toitumine, Toiduretseptid | Sildid: , , , , , | Kommenteeri

Harmoonikumi energiajoogi retsept

Sobib nii kosutavaks hommikueineks kui ergutavaks vahepalaks. 1 küps banaan (ca 150 g) 2 apelsini värskeltpressitud mahl (ca 200 ml) poole sidruni mahl (ca 50 ml) 1 korralik spl kamajahu (ca 10 g) 200 ml piima Purusta banaan koos värskeltpressitud … Jätka lugemist

Rubriigid: Tervislik toitumine, Toiduretseptid | Sildid: , | Kommenteeri

Söödavad võid ja võided

Aktsiooni “Söödav söök” teiseks uurimisobjektiks on toiduained, mida võileivale määritakse. Ehk siis igasugused võid, võided ja margariinid.  Alustame definitsioonidest. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda viitab Euroopa Liidu määrusele nr 2991/94, kust võib välja lugeda järgmist: Või on toode, milles on piimarasva vähemalt 80%, … Jätka lugemist

Rubriigid: Aktsioon SÖÖDAV SÖÖK, Kahjulikud e-ained, Tervislik toitumine, Transrasvad | Sildid: , , | 4 kommentaari

Mida teadsid meie vanaemad pH-st

Leidsin 1937. aastal ilmunud A/S Tekla kalendrist huvitava artikli “Aedviljade tarvitamisest meie toitluses”. Nagu allpool lugeda võib, ei ole midagi uut siin päikese all – juba meie vanaemad olid teadlikud pH-tasakaalu tähtsusest, kuigi seda tol ajal veel pH-ks ei nimetatud. Küll aga räägiti juba siis leeliselist ja happelist reaktsiooni tekitavatest toitudest ja viimaste kahjulikkusest tervisele. Jätka lugemist

Rubriigid: pH-tasakaal, Tervislik toitumine, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , , , | Kommenteeri