Sildiarhiiv: Tervis

Suvine nahahooldus

Nüüd on päike kohal ja pakkumas meile kõike, mis tal pakkuda on – nii head kui halba. Igaüks teeb oma valikud, targemad teevad mõistlikuma valiku. Tean noori naisi, kes on oma naha iga-aastase tumepruuniks kõrvetamisega aastaid vanemaks ja närtsinuks muutnud. … Jätka lugemist

Rubriigid: Ilunipid, Looduskosmeetika, Ravimtaimed | Sildid: , , , , , , , | Kommenteeri

Munast ja mikrolaineahjust

Munadepüha teadusrubriigis räägime seekord mikrolaineahjust. Võtke toores muna, asetage mikrolaineahju, lülitage sisse – ja ahi muutub kasutuskõlbmatuks. Nõndasamuti muna. Ja just see, mis munaga juhtub, meid toitumise seisukohalt huvitabki. Mikrolaineahju mõtlesid muide omal ajal välja natsid. Innovatsiooni eesmärgiks oli võimalikult … Jätka lugemist

Rubriigid: Mõtteainet, Tervis | Sildid: , | Kommenteeri

Puhkeme õide koos loodusega

„Tere Päike!“ on tahtmine iga kord hüüda, kui soojust läbi näonaha südameni kiirgab. Lõpuks ometi võib kamina, küünlad ja muu põleva kraami rahule jätta, mis siiani aitas pimedusestressi eemal hoida. Teatavasti saame me elusat tuld silmitsedes samalaadset energiat, mida päike … Jätka lugemist

Rubriigid: Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , , , , , , , | Kommenteeri

Kartuli kiituseks

Kartul on eestlaste teine leib. Kuid kas oled kuulnud kartuli paljudest kasulikest ja tervendavatest omadustest? Kartulit kasutatakse raviotstarbel ja iluprotseduurideks  juba iidsetest aegadest.  Nii toorelt kui keedetult, riivitult ja viilutatult, koorega ja kooreta, kasulikud on isegi õied, koored, idud ja … Jätka lugemist

Rubriigid: Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , | Kommenteeri

Õnnelikkuse reeglid

Mida teha, et olla õnnelik? Siin on mõtteaineks 5 lihtsat reeglit, mida rakendades võid lahendada suurema osa oma probleemidest.  Burt Goldmani ingliskeelne originaalartikkel “The 5 Rules of Happiness” selgitab reeglid põhjalikumalt lahti. 1.  Kui sulle miski meeldib, naudi seda 2.  … Jätka lugemist

Sildid: , , | 1 kommentaar

Aasta Maitsetaim 2010 – TILL

Alates aastast 1995 valib Ameerika Maitsetaimede Ühing (The Herb Society of America) Aasta Maitsetaime.  Aastal 2010 pälvis selle austava tiitli üks Eestimaa kokkade lemmikutest  -  till (Anethum graveolens). Tarvitada kõlbavad nii aromaatsed lehed, õrnad õied, puitunud varred kui ka kuivatatud … Jätka lugemist

Rubriigid: Ravimtaimed, Tervis, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , , | Kommenteeri

Ilunipid kurgihooajaks

Inimene koosneb teatavasti peamiselt veest.  Meie tervisele tuleks kasuks, kui vesi meie sees  oleks võimalikult puhas, hea energiaga ja sobiva struktuuriga. Sellist vett ei saa kraanist, küll aga kurgist, melonist ja arbuusist.  Kurgimahl on vedelik, mis on inimesele hästi omastatav … Jätka lugemist

Rubriigid: Ilunipid, Looduskosmeetika, Tervis, Toitumisnõuanne, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , | 1 kommentaar

Kevadväsimuse vastu

Praeguseks on loodus omadega nii kaugel, et pungad põõsastel puhkevad ja esimesed lilled õitsevad. Päike jagab juba võimsalt energiat, kuid meie kehad on väsinumad kui kunagi varem – pikk, pime ja külm talv on meid tõsiselt kurnanud. Kimbutavad külmetushaigused, võimenduvad … Jätka lugemist

Rubriigid: Ravimtaimed, Tervis, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , | 1 kommentaar

Mida teadsid meie vanaemad pH-st

Leidsin 1937. aastal ilmunud A/S Tekla kalendrist huvitava artikli “Aedviljade tarvitamisest meie toitluses”. Nagu allpool lugeda võib, ei ole midagi uut siin päikese all – juba meie vanaemad olid teadlikud pH-tasakaalu tähtsusest, kuigi seda tol ajal veel pH-ks ei nimetatud. Küll aga räägiti juba siis leeliselist ja happelist reaktsiooni tekitavatest toitudest ja viimaste kahjulikkusest tervisele. Jätka lugemist

Rubriigid: pH-tasakaal, Tervislik toitumine, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , , , | Kommenteeri