Sildiarhiiv: šokolaad

Mõned järeleproovitud trühvliretseptid

Peidus süda ·    200g võid ·    300g tuhksuhkrut ·    ca 200g  biskviiti või küpsisepuru ·    ca 100 ml likööri “Vana Tallinn” ·    ca 200g kakaod Pehme või vahustada koos tuhksuhkruga. Lisada “Vana Tallinnas” leotatud biskviit ja nii palju kakaod, et … Jätka lugemist

Rubriigid: Toiduretseptid | Sildid: | Kommenteeri

Tume šokolaad on tervislik maiuspala

Teadlased on palju uurinud šokolaadi omadusi ning tõestanud, et mõõdukas šokolaadi tarbimine on tervisele kasulik. Seejuures ei tohi muidugi unustada, et kasulik on eelkõige tume šokolaad – šokolaad, mille kakaosisaldus on vähemalt 70% . Tume šokolaad on väga mitmekülgne toode, … Jätka lugemist

Rubriigid: Tervis, Tervislik toitumine | Sildid: , | Kommenteeri

Šokolaadid transrasvaga ja ilma

Šokolaad on Eestis kehtivate “Kakao- ja šokolaaditoodete koostis- ja kvaliteedinõuete” definitsiooni kohaselt  kakaovõist valmistatud maius, mis võib sisaldada maksimaalselt kuni 5% muud taimset rasva. Kusjuures lubatud on vaid 6 liiki taimseid rasvu  nn kakaovõi ekvivalendid, mis vastavad seaduses reglementeeritud nõuetele. … Jätka lugemist

Rubriigid: Aktsioon SÖÖDAV SÖÖK, Tervis, Tervislik toitumine, Transrasvad | Sildid: , , , | 1 kommentaar

Looduskosmeetika ja šokolaadi imeline kooslus

Looduskosmeetika valmistamine kodustes tingimustes on imelihtne peale väikest katsetamist ning proovimist. Väga paljud kosmeetikumid sisaldavad ka igapäevaselt toidulaual leiduvaid aineid ning võtamegi lähema luubi alla šokolaadi. Paljud meist on kasvanud teadmises, et šokolaad teeb naha vinniliseks. Nüüd aga on teadlased … Jätka lugemist

Rubriigid: Looduskosmeetika | Sildid: , , , , | Kommenteeri