Sildiarhiiv: nõuanded

Suvine nahahooldus

Nüüd on päike kohal ja pakkumas meile kõike, mis tal pakkuda on – nii head kui halba. Igaüks teeb oma valikud, targemad teevad mõistlikuma valiku. Tean noori naisi, kes on oma naha iga-aastase tumepruuniks kõrvetamisega aastaid vanemaks ja närtsinuks muutnud. … Jätka lugemist

Rubriigid: Ilunipid, Looduskosmeetika, Ravimtaimed | Sildid: , , , , , , , | Kommenteeri

Suve-eelne kehahooldus

Kui talvel oli vaja nahka arukalt niisutada (sest niiske nahaga ei tohi pakase kätte minna), siis suve tulekuga on kaks peamist muret: kuidas peita sinakas tselluliit ja vältida vanandavat päikesepõletust. Tselluliidiga võiks hakata tegelema kohe, et suveks jälle pisut siredamaks … Jätka lugemist

Rubriigid: Ilunipid, Looduskosmeetika, Ravimtaimed, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , , , , , | Kommenteeri

Munast ja mikrolaineahjust

Munadepüha teadusrubriigis räägime seekord mikrolaineahjust. Võtke toores muna, asetage mikrolaineahju, lülitage sisse – ja ahi muutub kasutuskõlbmatuks. Nõndasamuti muna. Ja just see, mis munaga juhtub, meid toitumise seisukohalt huvitabki. Mikrolaineahju mõtlesid muide omal ajal välja natsid. Innovatsiooni eesmärgiks oli võimalikult … Jätka lugemist

Rubriigid: Mõtteainet, Tervis | Sildid: , | Kommenteeri

Tervislik seemnesegu

Terevisioonis oli tore intervjuu perearst Anneli Talvikuga, kus ta jagas nõuandeid kevadväsimuse ennetamiseks. Üks soovitus oli süüa seemneid. Väike vihje – toitumisnõustajad soovitavad tarbida seemnesegu, et organism saaks asendamatuid omega-3 ja omega-6 rasvhappeid õiges proportsioonis. 3 osa linaseemneid 1 osa … Jätka lugemist

Rubriigid: Tervis, Tervislik toitumine, Toitumisnõuanne | Sildid: , , | Kommenteeri

Uusaastalubaduste aeg on käes

Aasta on peagi lõppemas ja seega ülim aeg uusaastalubadusteks  – uute sihtide seadmiseks ja elumuutuste kavandamiseks. Loodetavasti on Sinu lubadused konkreetsemad ja seega paremini elluviidavad kui need, mis allpooltoodud nimekirjas, mis on kokku pandud ühe Ameerikas läbiviidud uuringu põhjal. Ameeriklaste … Jätka lugemist

Rubriigid: Mõtteainet | Sildid: , , | Kommenteeri

Pisaratevaba sibulahakkimise saladus

Armastad sibulat süüa, kuid vihkad sibulahakkimist? Mina ka. Ainuüksi mõte pannil särisevatest kartulitest koos ohtra sibulaga paneb suu vett jooksma. Või siis prantsuse sibulasupp… Ma sööksin sibulat sisaldavaid roogi aga tunduvalt sagedamini, kui sibula hakkimine nii nutune poleks. Isegi prillid … Jätka lugemist

Rubriigid: Mõtteainet, Traditsioonide tarkus | Sildid: , | 3 kommentaari

Supertoit ÕUN

Inglise rahvatarkus ütleb “kes sööb õuna iga päe, ei sel arsti vaja läe“.  Tänavune aasta on meile seda supertoitu rikkalikult jaganud. Kel oma isiklik õunapuu aias kasvamas, on õnnega koos. Supermarketites Eestimaiseid õunu küll napib, kuid see-eest on turgudel valik … Jätka lugemist

Rubriigid: Mõtteainet, Tervislik toitumine, Toitumisnõuanne, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , | Kommenteeri

7 põhjust miks kanda nahast jalanõusid

Tervist ja tasakaalu silmas pidades on kõik oluline – nii see, mida me sööme, kui ka see, mida endale peale määrime, aga ka see, mida selga ja jalga paneme. Nahast jalanõu suudab absorbeerida kuni 70 ml vedelikku – ka tugeval … Jätka lugemist

Rubriigid: Keskkond, Mõtteainet, Tervis | Sildid: , | Kommenteeri

Ilueliksiir petersellist

Petersell lokkab veel peenardel ja ahvatleb iluteadlikke. Muidugi tasub teda säilitamiseks kuivatada, kuid just praegu on viimane aeg teha temast tõhus petersellitoonik. Valmistusõpetus on järgmine: Haki kimbuke peterselli peeneks (ka varred) ja pane kuumakindlasse klaasnõusse. Lase vesi keema ja jahuta … Jätka lugemist

Rubriigid: Ilunipid, Looduskosmeetika, Ravimtaimed, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , | Kommenteeri

Munade värvimine

Munadepüha kõige tähtsam osa on munade värvimine ja koksimine. Värvitud muna kinkimine on sümboolne heade soovide ja väe jagamine kogu ülejäänud aastaks. Kõige väekamad munad on loomulikult õnnelike kanade munad. Mis teeb kana õnnelikuks? Mitte kaunid kübarad ja raamatute ettelugemine, … Jätka lugemist

Rubriigid: Mõtteainet, Tervislik toitumine, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , | Kommenteeri