Sildiarhiiv: maitsetaimed

Karulaugupesto – kevadine delikatess

Karulauguhooaeg on käes.  Metsaalune on täis piibelehe-sarnaseid rohelisi lehti. Erinevalt piibelehtedest on karulaugu lehed söödavad ja väga tervislikud. Mida nende küüslaugulõhnaliste lehtedega peale hakata?  Üks paljudest võimalikest kasutusviisidest on karulaugupesto. Selleks on vaja: tubli punt (ca 150 g) karulauku ca … Jätka lugemist

Rubriigid: Toiduretseptid | Sildid: , , , | Kommenteeri

Ilueliksiir petersellist

Petersell lokkab veel peenardel ja ahvatleb iluteadlikke. Muidugi tasub teda säilitamiseks kuivatada, kuid just praegu on viimane aeg teha temast tõhus petersellitoonik. Valmistusõpetus on järgmine: Haki kimbuke peterselli peeneks (ka varred) ja pane kuumakindlasse klaasnõusse. Lase vesi keema ja jahuta … Jätka lugemist

Rubriigid: Ilunipid, Looduskosmeetika, Ravimtaimed, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , | Kommenteeri

Tatrasalat – pH-tasakaal ja nauding ühekoos

Harmoonikumi uus menüü on koostatud nii, et maitsenauding oleks tervislikkusega harmooniliselt kombineeritud. Lisaks korralikele praadidele-suppidele pakutakse mõnusat salativalikut. Imemaitsva tatrasalati kõik komponendid  on omaliigiliste toiduainete pH-skaala tipud. Salati peened maitsenüansid on lihtsate komponentide tasakaalustatud koosmõju tulemus. Kõigepealt tatar. See jumalavili … Jätka lugemist

Rubriigid: pH-tasakaal, Tervis, Tervislik toitumine, Toiduretseptid | Sildid: , , , , , | Kommenteeri

Aasta Maitsetaim 2010 – TILL

Alates aastast 1995 valib Ameerika Maitsetaimede Ühing (The Herb Society of America) Aasta Maitsetaime.  Aastal 2010 pälvis selle austava tiitli üks Eestimaa kokkade lemmikutest  -  till (Anethum graveolens). Tarvitada kõlbavad nii aromaatsed lehed, õrnad õied, puitunud varred kui ka kuivatatud … Jätka lugemist

Rubriigid: Ravimtaimed, Tervis, Traditsioonide tarkus | Sildid: , , , , , , | Kommenteeri