Pisaratevaba sibulahakkimise saladus

Kas pisaratevaba sibulahakkimine on võimalik?

Kas pisaratevaba sibulahakkimine on võimalik?

Armastad sibulat süüa, kuid vihkad sibulahakkimist? Mina ka. Ainuüksi mõte pannil särisevatest kartulitest koos ohtra sibulaga paneb suu vett jooksma. Või siis prantsuse sibulasupp…

Ma sööksin sibulat sisaldavaid roogi aga tunduvalt sagedamini, kui sibula hakkimine nii nutune poleks. Isegi prillid ei aita, ikka ajab nutma. Olen mõelnud, et võib-olla oleks ujumisprillidest abi, kuid neid pole alati käepärast. Nii ei jäägi muud üle, kui ära kannatada.

Ükspäev juhtusin külastama blogi Stonesoup , kus sattusin artiklile An unusual trick to stop crying when chopping onions.

Soovitus on suhteliselt lihtne – sibulalõikamise ajal tuleb hoida viil leiba servapidi hammaste vahel.  Pidavat aitama…  :-)

Kui Sul on varuks mõni parem nipp – äkki raatsid seda meiegagi jagada?

Rubriigid: Mõtteainet, Traditsioonide tarkus, sildid: , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

3 kommentaari postitusele Pisaratevaba sibulahakkimise saladus

  1. Maarja kirjutab:

    Priit Kuusk ehk Wend proovis saates Köögikodanikud peakoka poolt saadud soovituse järgi peatada sibulapisaraid asetades sibulakoorimise-hakkimise ajal sibulatüki kõrva taha. Temal mõjus, minul kahjuks mitte :( Ilmselt kõige kindlam ja pisaravabam viis on siiski ujumisprillidega sibula kallale asuda :)

  2. Milena kirjutab:

    Olen kuulnud, et nätsu närimine sibula hakkimise ajal aitab pisaraid eemale hoida. Proovisin seda nippi, minu arust toimis küll!

  3. Marit kirjutab:

    Olen lugenud, et tuleks enne l6ikamahakkamist nuga, mida kavatsed kasutada, enne kylma veega m’arjaks teha. Kui kaua see peaks m6juma, ma ei tea. Ehk peaks seda kordama iga natukese aja p’arast t”oo k’aigus? Mina lihtsalt avastasin, et perioodidel, mil rohkem sibulat hakin, muutun v’ahem tundlikuks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>