Karulaugupesto – kevadine delikatess

Karulauguhooaeg on käes.  Metsaalune on täis piibelehe-sarnaseid rohelisi lehti. Erinevalt piibelehtedest on karulaugu lehed söödavad ja väga tervislikud.

Mida nende küüslaugulõhnaliste lehtedega peale hakata?  Üks paljudest võimalikest kasutusviisidest on karulaugupesto.

Selleks on vaja:

  • tubli punt (ca 150 g) karulauku
  • ca 50 ml kergelt röstitud kõrvitsaseemneid (või muid meelepäraseid seemneid)
  • ca 1 dl oliivõli (või pisut rohkem, kui soovid vedelamat pestot)
  • ca 50 ml tugevamat juustu (näiteks Parmesan või  Valio Forte)
  • maitse järgi meresoola

Pese karulauk, kuivata hoolega ning lõika väiksemateks tükkideks.  Pane hakitud karulauk, röstitud kõrvitsaseemned ja pool õlikogusest köögikombaini või saumikseri anumasse ning püreeri. Lisa vähehaaval ülejäänud õli. Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga. Pane purki ja säilita külmkapis.  Pasta karulaugupestoga – nämm!

Retsept Nami-Nami ainetel

Rubriigid: Toiduretseptid, sildid: , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>